Проведення настановчих зборів з питань проходження виробничих практик для здобувачів спеціальності 181 Харчові технології СВО «Бакалавр» та «Магістр»

Виробнича практика для здобувачів спеціальності 181 Харчові технології
СВО «Бакалавр» та «Магістр» проводиться у виробничих умовах переробних підприємств харчової промисловості з метою набуття студентами компетентностей, необхідних для подальшої професійної діяльності та практичного досвіду у сфері виробництва харчових продуктів.


Згідно наказів ректора ПДАУ, здобувачі вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології направлені на проходження виробничих практик на переробні підприємства харчової промисловості м. Полтава та Полтавської області та в міжкафедральну науково-дослідну лабораторію «Субкритичні технології у харчових виробництвах» ПДАУ в такі терміни:
       з 06 червня по 01 липня 2022 р. - ХТ_бд_2019 (3 курс);
       з 06 червня по 24 червня 2022 р. - ХТ_мд_2021 (1 курс);
       з 13 червня по 08 липня 2022 р. - ХТ_бд_2021[1] (1 курс, стн).

Перед початком виробничих практик на кафедрі харчових технологій були здійснені всі організаційні заходи, що забезпечують підготовку та порядок проведення практик для бакалаврського та магістерського ступенів вищої освіти, а саме: розроблені наскрізні та робочі програми практик; визначені бази практик; укладені договори про проведення практики студентів між Університетом та підприємствами й організаціями харчової промисловості; студенти розподілені за базами практик; для баз практики підготовлена інформація про обсяги, зміст, період проведення практики студентів; призначені керівники практик від кафедри та складені індивідуальні завдання на практику.

03 червня 2022 року в онлайн режимі були проведені настановчі збори з питань проходження виробничих практик та звітування за їх результатами для здобувачів спеціальності 181 Харчові технології СВО «Бакалавр» та «Магістр».
 

   


Завідувачка кафедри харчових технологій, доцентка Ніна Будник, яка є керівником практики у багатьох студентів від кафедри, звернула увагу на те, що програми практики та щоденники в електронному вигляді вже розіслані на корпоративну пошту усім студентам; розповіла про оформлення звітної документації за результатами проходження виробничих практик, а саме щоденника та звіту з практики; уточнила, що вимоги до оформлення звітів з практики наведені у робочих програмах практики. Також пані Ніна Будник наголосила, що підведення підсумків усіх виробничих практик здійснюватиметься на початку наступного 2022-2023 навчального року у вересні місяці шляхом захисту звітів з практики перед комісією. І за підсумками практики проводиться семестровий контроль у формі диференційованого заліку.
 

   

Професор кафедри харчових технологій, доктор Валерій Сукманов, який є керівником практики від бази практики (міжкафедральна науково-дослідна лабораторія «Субкритичні технології у харчових виробництвах» ПДАУ) звернув увагу здобувачів СВО «Магістр» на особливості проходження науково-дослідної практики в міжкафедральній науково-дослідній лабораторії, порядок заповнення щоденників та оформлення звітів з практики.
Усім студентам СВО «Бакалавр» та «Магістр», які, згідно наказів, будуть проходити виробничу практику в міжкафедральній науково-дослідній лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» ПДАУ, професор Валерій Сукманов розповів про графік та порядок проходження практик в лабораторії, особливості виконання індивідуальних завдань тощо.

 

В кінці настановичх зборів доцентка Алла Кайнаш, яка є координатором практики зі спеціальності Харчові технології, провела цільовий інструктаж з охорони праці, акцентувала увагу на правилах поведінки щодо безпеки життєдіяльності студентів та відповіла на запитання студентів.