ПРАКТИЧНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

У ході практичної реалізації досліджень з наукової теми «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» (номер державної реєстрації №0115U006745, 2019-2024 р.) професором кафедри харчових технологій Г.М. Ножечкіною-Єрошенко на замовлення ПрАТ «Рава-Руський маслозавод» розроблено та затверджено ТУ У 10.5-00446434-001:2019 «Сири альбумінні» та «Технологічну інструкцію з виробництва альбумінних сирів» до ТУ У 10.5-00446434-001:2019». Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи підтвердив високий рівень розроблених документів. Дані документи були введені вперше, набули чинності з 26.02.2020 року і діють до 26.02.2025 року, включені до бази Технічних умов України USM.

Слід зазначити, що альбумінні сири є корисною білковою їжею, яка легко засвоюється, підвищує імунітет, сприяє обмінні процеси, благотворно діє на кістково-м’язову, нервову, серцево-судинну систему. Завдяки його унікальним властивостям він став улюбленим продуктом спортсменів і людей, які корегують свою вагу
На сьогоднішній день на кафедрі харчових технологій ПДАА  продовжується розроблення нормативних документів на інші продукти харчування.