ПІДСУМКИ РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА ЗА ВЕРЕСЕНЬ – ЖОВТЕНЬ 2020 РОКУ

У науковому гуртку “Innovative and resource-saving food technologies” кафедри харчових технологій над виконанням науково-дослідних робіт працюють студенти спеціальності Харчові технології. 


Дослідницька робота виконується в рамках науково-дослідної теми кафедри харчових технологій «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв. Окремі дослідження з теми «Спосіб отримання харчових ароматичних сполук з білих коренів» над якою працюють здобувачі вищої освіти Маметова Я.А., Зозуля К.С. виконуються в науково-дослідній  лабораторії «Субкритичні технології в харчових виробництвах».

Тема досліджень Іванись К.І.,  Романова В.В.  «Розроблення рецептури спецій для розширення асортименту і збагачення органолептичного букету альбумінного сиру» виконується з метою подальшої виробничої апробації на діючому молокопереробному підприємстві.


Під керівництвом викладачів кафедри Харчові технології проф. Ножечкіної-Єрошенко Г.М., доц. Дубової Г.Є. результати досліджень знайшли своє втілення у доповідях на XXI науково-практичній конференції «Сучасні напрямки технології та процесів переробних і харчових виробництв» 16 жовтня 2020 р. Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка та публікаціях тез у збірнику наукових праць.

 

Експериментальні  зразки білого коріння та альбумінного сиру

     

 

   

  

Студентки під час роботи та дегустації Зозуля К. С, Рудська К.Ю., Маметова Я. А.

         

 

Експериментальні  зразки  екстрактів білого коріння та ліпідвмісної сировини