Міжкафедральна навчально-наукова лабораторія «Субкритичні технології у переробних та харчових виробництвах»

Шостя
Шостя Анатолій Михайлович

доктор сільськогосподарських наук, професор,
професор кафедри технології виробництва продукції тваринництва


Історична довідка:

У 2025 році було створено міжкафедральну навчально-наукову лабораторію «Субкритичні технології у переробних та харчових виробництвах» на базі факультету технологій тваринництва та продовольства. Лабораторія створена з метою  розробки, удосконалення та впровадження інноваційних субкритичних технологій харчовій та переробній промисловості на основі наукового обґрунтування та дослідження процесів субкритичної екстракції.


Основні напрямки наукової діяльності лабораторії:

  • отримання екстрактів субкритичною водою із рослинної сировини;
  • фундаментальні та прикладні дослідження;
  • навчально-наукова підготовка здобувачів та аспірантів.