Майстер-клас щодо «Визначення якості та безпеки харчових яєць»

З нагоди тижня факультету ветеринарної медицини на кафедрі паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи для учасників освітнього процесу та всіх бажаючих проведено майстер-клас щодо «Визначення якості та безпеки харчових яєць»

 

24 квітня 2024 року з нагоди тижня факультету ветеринарної медицини кандидатом ветеринарних наук, доцентом кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Наталією ЩЕРБАКОВОЮ проведено відкритий майстер-клас, який був присвячений особливостям щодо визначення якості та безпеки харчових яєць.

Метою заходу було допомогти учасникам майстер-класу без особливих труднощів, і навіть, в домашніх умовах визначити якість харчових яєць за таким показником як свіжість, а також навчити класифікувати яйця за терміном зберігання та за їх масою.

Під час зустрічі Наталія Сергіївна розповіла та показала учасникам заходу, як без великих труднощів, з використанням мінімального устаткування можна визначити свіжість яєць. Також, учасники майстер-класу дізналися яким чином класифікувати яйця за вагою та за терміном зберігання, на які якісні характеристики харчових яєць впливає різний термін зберігання.

Отож, учасники заходу отримали корисну інформацію та мали змогу побачити на власні очі послідовність проведення ефективних і простих способів визначення якості курячих яєць за різними критеріями.