Конференція за підсумками проходження переддипломної практики здобувачами ступеня вищої освіти Бакалавр спеціальності 181 Харчові технології

    15 березня 2022 року проведено конференцію за підсумками проходження переддипломної практики в онлайн режимі, на якій здобувачі ступеня вищої освіти Бакалавр спеціальності 181 Харчові технології доповіли про набуті практичні знання та навички. В роботі конференції взяли участь завідувачка кафедри харчових технологій та Гарант спеціальності Харчові технології освітнього ступеня бакалавр Ніна Будник, координатор практики зі спеціальності Харчові технології, доцентка кафедри Алла Кайнаш, доцентка кафедри Галина Дубова та здобувачі вищої освіти 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання СВО Бакалавр.
    Згідно наказів про проведення переддипломної практики в Полтавському державному аграрному університеті, студенти, які навчаються за освітньо-професійною програмою Харчові технології проходили переддипломну практику на передових підприємствах харчової промисловості Полтавської, Сумської та Вінницької  областей, а саме: ТОВ «Укролія», ТОВ «Україна» (Карлівський м’ясокомбінат), ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», ТОВ «Глобинський переробний завод», ТОВ «Новооржицький цукровий завод», ТОВ «Домінік Ко», Філія «Птахокомплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика», ПрАТ «Охтирський пивоварний завод». Також, студенти, які обрали до виконання бакалаврську роботу дослідного характеру, проходили переддипломну практику в міжкафедральній науково-дослідній лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» ПДАУ.
    Під час конференції студентки 4 курсу Худолій Альона, Сурікова Анастасія, Бутяга Руслана та Гулій Інна поділилися набутими професійними знаннями на ФОП Венгровський В.В. ТМ «Тахтаулівські ковбаси» в галузі виробництва ковбасних та копчених виробів, отриманими навичками в укладанні ділової документації та проведенні технологічних розрахунків ковбасного виробництва.


  


    Мусієнко Влада, студентка 4 курсу, розповіла про особливості організації виробництва та новітні технології цукерок, фруктово-ягідних і борошняних кондитерських виробів на  ТОВ «Домінік Ко», де проходила практику.


    Дерид Євгеній, студент 4 курсу, поділився своїми враженнями та набутими практичними навичками з виробництва молочних продуктів на ПП «Білоцерківська агропромислова група», підбору обладнання та складання апаратурно-технологічних схем виробництва даної групи харчових продуктів.
    Мулько Інна, студентка 4 курсу, яка проходила практику в міжкафедральній науково-дослідній лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» поділилася набутими практичними навичками проводити дослідження в умовах спеціалізованої лабораторії для вирішення прикладних задач.
    Наприкінці конференції гарант спеціальності Харчові технології освітнього ступеня бакалавр, Ніна Будник, підвела загальний підсумок про результати проходження переддипломної практики та внесла пропозицію щодо вдосконалення організації проведення практики, а саме, надання здобувачам вищої освіти можливості брати участь у виробничих процесах  під час проходження практики на штатних посадах за спеціальністю.


Повідомлення підготувала
доцентка Алла Кайнаш