Гостьова лекція з дисципліни «Технологія бродильних виробництв» на тему «Крафтове пиво: від створення до реалізації»

10 квітня відбулася гостьова лекція для здобувачів вищої освіти 1-го курсу, 2-го курсу нормативного терміну навчання та 1 курсу скороченого терміну навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа в якій прийняли участь виробники крафтового пива Олександр МОСКАЛЕНКО та Юлія ЛІБ. Лекцію також відвідали викладачі - доценти кафедри харчових технологій – Алла КАЙНАШ, Галина ДУБОВА, Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА та співробітники – Іван ГЛОВАЦЬКИЙ, Ніна АДАМЕНКО та Аліна ЛУКАШ. Розпочав лекцію доцент кафедри Віктор ЮХНО, який познайомив студентів із гостями. Пан Олександр має значний досвід роботи на пивзаводах та міні-пивоварнях, проєктує та веде запуск та налагоджує роботу обладнання для броварень «Пивояр» (Біла Церква), «Генріх Шульц» (Київ) та інших міні-пивоварень міст України. Пані Юлія працювала на різних посадах – від оператора на лініях до технолога на ПрАТ «Фірма «Полтавпиво», а в даний час є технологом броварні готельно-ресторанного комплексу «Vivat Провінція».

  

Пан Олександр розповів студентам, що таке крафтове пиво, які є крафтові броварні, яка різниця у технології пива на великих пивзаводах та міні-пивоварнях, хто в Україні є основними виробниками крафтового пива, детально зупинився на технології крафтового пива та на схемі основних пивних стилів. В кінці лекції студенти та співробітники задали питання щодо відкриття власних броварень, працевлаштування та можливостей варіння пива в домашніх умовах на які були отримані вичерпні відповіді.

 

  

Пані Юлія продовжила лекцію й детально розповіла студентам рецептуру та технологію крафтового пива в умовах броварні «Vivat Провінція». Студенти детально ознайомилися із різними видами солоду та хмелем, який використовується на даній броварні. Мали можливість на смак відрізнити види солоду – «Кислий», «Карамельний» та «Венеція». 

 

    

Зустріч пройшла у невимушеній атмосфері, а тому час гостьової лекції пролетів непомітно. Студенти із задоволенням прослухали цікаву лекцію на актуальну тему та висловили вдячність спікерам за неї, а також організатору за можливість поспілкуватися із професіоналами своєї справи в рамках навчального процесу.