Гостьова лекція на тему «Сало — український національний продукт»

У нашій країні сало — культовий продукт, справжня національна страва. Сучасні дослідження дієтологів, біологів і медиків спростували усталену думку про шкідливість сала та показали, що помірне його вживання корисне для людини. 12 вересня 2023 року докторка сільськогосподарських наук, головна наукова співробітниця лабораторії годівлі, фізіології та здоров’я тварин Інституту свинарства і АПВ НААН України Ірина Баньковська прочитала для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 204 ТВППТ гостьову лекцію з дисципліни «Технологія продуктів забою тварин» на тему «Сало український національний продукт».  У неймовірно веселій, цікавій та ігровій манері Ірина Броніславівна розповіла учасникам лекції про всі переваги сала, його користь і значення для людини.
Під час лекції студенти розділилися на три дослідницькі команди та поринули у справжню феєрію практичної науки. Крім безпосередньої дегустації українського національного продукту, вони виконали ряд завдань, взяли участь у змістовному опитуванні, значно розширивши свої знання та світогляд.
У підсумку зустрічі команди та найактивніші учасники були відзначені грамотами.