Фальсифікація продукції ринків м. Полтава.

   Чергове засідання наукового гуртка було направлене на обговорення проблем фальсифікації продукції на ринках м.Полтави, та інших містечках області.

   Обговорювалися питання фальсифікації молока і молочних продуктів. Так здобувачі вищої освіти навели власні приклади, що траплялися з ними підд час закупівлі чи споживання молока незбираного. Деякими було відмічено, що молоко протягом тижня могло зовсім не скисати, або з'являвся сторонній присмак у продуктові, прогіркання. При відстоюванні не підіймався вершок, або його кількість була незначною. 

  При обговоренні даних проблем працювали з довідковою літературою. Було цікаво студентам дізнатися про такі фальсифікації молока, як внесення соди, аміаку, вапна, перекису водню, з метою пригнічення розвитку мікроорганізмів, щоб продукт був довше свіжіший. 

   На засіданні постановили, що найближчим засіданням провести дослідження молока незбираного з торгівельної мережі м. Полтави.

   Також було цікавим обговоренння фальсифікаії меда та медової продукції. При обговоренні даних питань студент висловили власну думку, що фальсифікація меду можлива лише за умови розведення його водою. Проте керівник гуртка навела приклади фальсифікації меду, а саме: нагрівання минулорічного меду, змішування меду позаторічного з цьогорічним, нагрівання меду за темератури вище 60 *С, внесення води, крохмалю, крейди та інших домішок, відкачування меду незрілого з метою отримання більшої його кількості. Викликало здивування у студентів такий великий перелік фальсифікації.

   Найцікавішим в засіданні гуртка виявилося проведення дослідження зразків меду. В двох зразках меду було виявлено додавання води (визначали на рефрактометрі), і в одному зразку виявили домішки крохмалю. Проте при органолептичній оцінці мед отримав високу оцінку.