кандидат сільськогосподарських наук, доцент, завідувач кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького
Історична довідка:
Експертний центр «Milk Local Product» створений на факультету технологій тваринництва та продовольства 29 квітня 2021 року в рамках реалізації Проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості” (UniClaD) Програма Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP.
Основні напрями діяльності експертного центру:
- науково-дослідний, спрямований на вивчення, розробку та впровадження інноваційних технологій молочних продуктів, у тому числі при підготовці кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого-третього рівнів вищої освіти;
- експертний передбачає сприяння об’єктивності та обґрунтованості наукових досліджень, а також підвищення ролі науково-експертного забезпечення виробництва молочних продуктів локальних, в тому числі локальних;
- консультативний полягає у наданні консультаційних послуг місцевим підприємствам та широкому колу громадян щодо практики виробництва молочних продуктів;
- освітній полягає у проведенні навчальних занять з дисциплін, пов’язаних з технологією переробки молока при підготовці здобувачів вищої за освітніми програмами факультету, проходженні навчальної та виробничої практик;
- інформаційний полягає у проведенні інформаційної та рекламної кампанії в засобах масової інформації щодо популяризації споживання молочних продуктів, в тому числі переваг локальних продуктів;
- тренінговий полягає у розробці та впровадженні навчальних тренінгових програм (курсів).