Екскурсія здобувачів вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології в межах навчальних практик

   Здобувачі вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології в межах навчальних практик ознайомлюються із досвідом роботи переробних підприємств харчової галузі Полтавського регіону.
   10 липня 2019 р. відбулася екскурсія в межах навчальних практик на переробні підприємства ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи», а саме на ТОВ Україна (Карлівський м’ясокомбінат), «Карлівський хлібзавод» та цех з виробництва соків у м. Карлівка. «АПК Докучаєвські чорноземи» - одне з найпотужніших агропідприємств в Полтавському регіоні, яке має замкнений цикл виробництва: від вирощування у рослинництві й тваринництві до переробки й реалізації.
   В 2011 році товариство ввело в експлуатацію новий сучасний високотехнологічний свинокомплекс, де на відгодівлі утримується 1500-1700 голів свиней. Того ж року зведений і запущений сучасний забійний цех, розрахований на забій 100 голів свиней або 20 голів ВРХ на зміну, з можливістю розширення.
 

 

  


   У ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» у 2012 р. ввели в експлуатацію м’ясокомбінат, збудований із дотриманням всіх санепідеміологічних вимог і оснащений обладнанням провідних світових фірм. М’ясокомбінат розрахований на 10 тонн готової ковбасної продукції за восьмигодинну робочу зміну. Здобувачі ознайомилися з особливостями виробництва варених, ліверних, варено-копчених, напівкопчених ковбас і м’ясних виробів, та отримали величезне задоволення під час дегустації готової ковбасної продукції.
 

 

  


   До складу переробних підприємств ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» також входить Карлівський хлібзавод із кондитерським цехом. Під час навчальної практики в кондитерському цеху здобувачі мали змогу ознайомитися з традиційними та інноваційними технологіями виробництва борошняних кондитерських виробів, вивчити питання технології виробництва тортів та різних видів печива, реалізації продукції тощо.
 

 

 


   У складі підприємства працює єдиний на Полтавщині цех з виробництва соків прямого віджиму та джемів, який за добу виробляє до 3,5 тонн соку. Також на цій самій території функціонує чотирикамерний холодильник на 1 тис. тонн зберігання продукції.
   Цех з виробництва соків прямого віджиму та джемів випускає 67 найменувань готової продукції. В цеху встановлена австрійська лінія Kreuzmayr з виробництва соків прямого віджиму, яка дозволяє максимально зберегти неповторний смак і високу якість свіжої сировини. Здобувачі вищої освіти мали можливість оцінити якість соків під час дегустації.