Зустріч зі стейкхолдерами освітньо-професійної програми «Інформаційні управляючі системи»

День 17 вересня 2020 року для кафедри Інформаційних систем та технологій Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій був насичений досить цікавими подіями.

За ініціативи групи забезпечення освітньо-професійної програми «Інформаційні управляючі системи» в межах науково-технічної співпраці була організована чергова зустріч зі стейкхолдерами (ТОВ «VAK», директор Вадим Дубов і ТОВ «WUST», директор Олексій Поздняков). У ході зустрічі представники вкотре обговорили способи забезпечення програмних результатів навчання здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Інформаційні управляючі системи».

За ініціативи завідувача кафедри Юрія Уткіна (який із 2020 року є членом науково-технічної ради з питань інформатизації Полтавської області) на зустрічі були також висвітлені зміст і перспективи роботи цих компаній як представників вітчизняного ІТ-бізнесу для представників управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської обласної державної адміністрації.  Були розглянуті проєкти, в яких працюють представники ІТ-бізнесу на території Полтавської області.

Сергій Марчишинець, т. в. о. начальника управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської обласної державної адміністрації, і фахівці цього управління висловили зацікавленість активними напрацюваннями ІТ-компаній, їх діяльною позицією щодо участі в підготовці майбутніх фахівців ІТ-галузі та можливістю їх залучення до реалізації програм, пов’язаних із застосуванням цифрових інформаційних технологій у народному господарстві.

Вадим Дубов (ТОВ «VAK», м. Полтава) представив на розгляд учасників зустрічі проєкт побудови на території Полтавської області мережі передачі даних LoRaWAN. Покриття мережі є стійким і може швидко розгортатися в потрібній локації. Пристрої, які можуть бути підключенні до такої мережі, не потребують додаткового обладнання, SIM-карт, специфічної системи живлення тощо. По суті, завдяки такій мережі можна розгортати на території області різноманітні платформи Інтернет-речей. На базі такої мережі є можливість реалізовувати системи моніторингу стану довкілля та контролювати низку об’єктів, які цього потребують.

Така мережа вже діє на території України і зарекомендувала себе якнайкраще, бо має високий ступінь надійності та універсальні показники масштабованості.

Олексій Поздняков (ТОВ «WUST», м. Кременчук) доповів про реалізований і впроваджений силами компанії у тісній співпраці з адміністрацією міста проєкт, який складається із двох платформ: BusReport та InfoBus.

Проєкт уже діє у м. Кременчуці, наразі є позитивні відгуки як від користувачів, так і від відповідних служб адміністрації міста про моніторинг із питань перевезень пасажирським транспортом.

Загалом зустріч була дуже змістовною і насиченою, відбувся актуальний і конструктивний діалог між учасниками, які отримали від нього позитивні враження.

 

Аудиторія: 

Діяльність: