ЗАЛУЧЕННЯ ЗАКОРДОННИХ СТЕЙКХОЛДЕРІВ – ЗАПОРУКА ЯКІСНОЇ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ З ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

При щорічному перегляді змісту ОПП Харчові технології разом з вдосконаленням окремих елементів даної ОПП, було внесено зміни і у списку стейкхолдерів, залучених до обговорення  проєкту ОПП.
Так, до обговорення проєкту ОПП на 2022-2023 навчальний рік було залучено доктора технічних наук, адміністративного директора, професора кафедри хімічних технологій, технологій зберігання і біотехнологій Русинського університету «Ангел К’нчев», філіал в м. Разград, Болгарія Станку Тодорову Дамянову.
Професор Станка Тодорова Дамянова із задоволенням прийняла активну участь в обговоренні проекту ОПП та надала слушні пропозиції та зауваження. Співпраця кафедри харчових технологій ПДАУ та кафедри хімічних технологій, технологій зберігання і біотехнологій Русинського університету «Ангел К’нчев» в освітній діяльності є логічним продовженням багаторічної наукової співпраці між професорами Станкою Тодоровою Дамяновою та Валерієм Сукмановим, який є гарантом ОПП Харчові технології. Вони були учасниками спільного проєкту з ЄС NUTRILAB, Call identifier FP7-PEOPLE-2012-IRSES, n 318946  (2012-2015) роках
Професор Станка Тодорова Дамянова - відомий науковець та фахівець в галузі харчових технологій, є членом редакційної колегії українського фахового журналу Ukrainian Food Journal, який видається у Національному університеті харчових технологій та індексується міжнародною базою Web of Science Core Collection.
Болгарська колега досконало вивчила ОП Харчові технології другого магістерського рівня, відмітила позитивні моменти у вдалому підборі дисциплін, але водночас зазначила, що необхідно більше уваги  приділяти впровадженню принципів НАССР в більшості дисциплін технологічного спрямування.
Результатом плідної співпраці стало підписання Договорів про наукову співпрацю та академічну мобільність, вивчаються навчальні плани ПДАУ та Русенського університетів, що дозволить в наступному навчальному році надавати магістрам за ОПП Харчові технології можливість прийняти участь у міжнародній академічній мобільності.

Професор Валерій Сукманов та професор Станка Тодорова Дамянова з викладачами своєї кафедри під час виконання

сумісного проєкту з ЄС NUTRILAB, Call identifier FP7-PEOPLE-2012-IRSES, n 318946 (2012-2015р.), м. Разград, Болгарія