Вікова історія ПДАА для майбутніх публічних службовців

26 червня 2019 р. здобувачі вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, які проходять практику «Вступ до фаху» та «Служба в органах місцевого самоврядування», а також викладачі кафедри публічного управління та адміністрування О. І. Сердюк, І. М. Шупта та Т. О. Щетиніна провели кілька цікавих годин в Музеї історії Полтавської державної аграрної академії, де працювали за темою «Історія і традиції закладу вищої освіти».

Музей історії Полтавської державної аграрної академії створено 13 жовтня 1970 р. У 2004 р. музею присвоєно статус «Народний музей». На сьогодні тут знаходиться близько трьох тисяч експонатів, із яких більшість – оригінальні. Значна частина становить історичну, наукову та мистецьку цінність. Заслуговують на увагу й меморіальні речі.

Завідувач музею Локес Наталія Володимирівна запросила молодь до діалогу. Здобувачі вищої освіти завчасно підготувалася до нього.

Студент Микола Завада розповів про перші спроби використання наукових досягнень у практичній роботі сільських господарів Полтавщини та клопотання про відкриття вищої агрономічної установи наприкінці кінці ХІХ ‒ на початку ХХ століття.

Олександр Рукавиця охарактеризував роки початку втілення ідеї організації інституту в Полтавській губернії, перших випусків, перших наукових досягнень (1920-1930 рр).

Про 30-ті роки, які для навчального закладу як і для всієї України були надзвичайно важкими, оскільки почалися сумнозвісним голодомором 1932-1933 рр., проінформував Андрій Мосієнко.

 

На діяльності навчального закладу в роки воєнного лихоліття (м. Курган) та повоєнній відбудові зупинився у своєму виступі Євгеній Гнаток.

Про поліпшення навчального процесу на той час Полтавського сільськогосподарського інституту в повоєнний період 1951-1970 рр. розповіла Анастасія Веремчук.

Анастасія Чайка інформувала про період завершення процесу формування структури Полтавського сільськогосподарського інституту, розбудову інституту в 1971-1990 рр.

Після кожного повідомлення завідувач музею Локес Наталія Володимирівна запрошувала студентів до історичних експонатів, що деталізували та ілюстрували згадані події. Питання екскурсовода дали можливість пожвавити бесіду.

Доцент кафедри Тетяна Олексіївна Щетініна та студентки 3 курсу Валерія Будаква, Марина Янкіна та Ірина Барановська підготували та провели вікторину «Історія академії в логічних загадках», якою і завершився захід кафедри в музеї.

 

Аудиторія: 

Діяльність: