Співпраця з ПП «Агроекологія» – найбільшим в Україні підприємством з технологіями органічного виробництва

14 березня декан факультету ТВППТ Анатолій Шостя та гаранти ОП ТВППТ бакалаврського і магістерського рівнів Лариса Кузьменко і Світлана Усенко відвідали ПП «Агроекологія» – найбільше в Україні підприємство, яке працює виключно за технологіями органічного виробництва.

   

В ході зустрічі з заступником директора з тваринництва Олексієм Германюком  обговорили нові форми співпраці та ознайомились з виробничими процесами у тваринницькій галузі.

Тваринництво у ПП «Агроекологія» – високорозвинена, сучасна галузь, яка дозволяє переробляти вирощені на власних полях екологічно чисті зерно й кормові культури на цінний кінцевий продукт – молоко й м’ясо, що підвищує економічну ефективність господарювання. Екологічне молоко з ПП «Агроекологія» періодично використовується Експертним центром «Milk Local Product» у рамках виконання Проєкту “Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості” (UniClaD) Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP


Усі ферми ПП «Агроекологія» – сучасні, з просторими тваринницькими приміщеннями, розрахованими на комфортабельне безприв’язне утримання худоби. Процес навантаження та роздавання кормів механізований. Худоба повністю забезпечена екологічно чистими кормами власного виробництва. Водночас тваринництво постачає на поля гній – органічне добриво, яке забезпечує підвищення родючості ґрунту й високу врожайність культур без застосування мінеральних добрив.

 

Загалом господарство має понад п’ять тисяч голів великої рогатої худоби української червоно-рябої молочної та м’ясної абердин-ангуської порід. Підприємство сертифіковане як виробник молока для дитячого харчування, а також атестоване як племінний завод з розведення української червоно-рябої молочної породи ВРХ.

У ПП «Агроекологія» працюють випускники Полтавського ДАУ, а також постійно проходять виробничу практику студенти, вивчаючи на  практиці органічні технології успішного господарювання.