Мачухівська сільська рада – учасниця практичної підготовки фахівців

22 червня 2021 року Мачухівська об’єднана територіальна громада як стейкхолдер ПДАУ гостинно зустріла групу викладачів і студентів нашого закладу освіти: Аллу Світличну, директорку ЕУПІТ, Ольгу Сердюк, професорку кафедри публічного управління та адміністрування, Юлію Самойлик, професорку кафедри економіки та міжнародних економічних відносин, Ольгу Мирну, доцентку кафедри публічного управління та адміністрування, Юлію Козаченко, доцентку кафедри підприємництва і права, здобувачів вищої освіти спеціальностей 281 Публічне управління та адміністрування та 081 Право.

Поїздка відбулася згідно з меморандумом про співробітництво, організацію взаємовідносин і забезпечення проходження практики здобувачами вищої освіти між Мачухівською сільською радою та ПДАУ. Її метою було набуття здобувачами вищої освіти загальних і фахових компетентностей, а також досягнення ними програмних результатів навчання з навчальних практик «Вступ до фаху», «Адміністративний менеджмент» (ОПП Місцеве самоврядування, 1–2 курс) та «Організація судових та правоохоронних органів» (ОПП Правознавство, 1 курс скороченого терміну навчання).

Сільський голова Валерій Білокінь запросив гостей до зали засідань, де коротко розповів історію формування Мачухівської ОТГ, що створена 17 серпня 2017 року шляхом об'єднання Полузірської сільської ради Новосанжарського району, Калашниківської, Мачухівської, Судіївської сільських рад Полтавського району та Плосківської сільської ради Решетилівського району. Вичерпну презентацію про сфери діяльності Мачухівської сільської ради зробила Любов Шерстюк, її посадовиця й аспірантка кафедри публічного управління та адміністрування.

 

Студенти отримали відповіді на запитання про сильні та слабкі сторони громади, розроблення стратегії розвитку громади, форми залучення жителів до місцевого самоврядування, практику міжмуніципального співробітництва, використання механізму «бюджету участі» в розвитку громади, зусилля місцевої влади з підвищення якості освітніх і медичних послуг, організацію надання адміністративних послуг, функції старост, практику роботи комунального підприємства, соціальну та економічну ефективність екофестивалю, інформування мешканців громади щодо діяльності органу місцевого самоврядування, використання спадщини для розвитку громади, розвиток туризму та ін.

Після бесіди Валерій Білокінь і Любов Шерстюк запросили студентів відвідати структурні підрозділи територіальної громади – відділ бухгалтерського обліку, доходів, звітності та фінансово-економічної діяльності, відділ земельних відносин та охорони навколишнього середовища, відділ житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, комунального майна та закупівель, відділ освіти, культури, туризму, медицини, сім’ї, дітей, молоді та спорту та загальний відділ.

 

 

Студенти також завітали до кабінету сільського голови і були вражені кількістю нагород, отриманих молодою громадою та посадовцями сільської ради.

 

Учасники зустрічі щиро подякували сільському голові за сприяння реалізації освітньо-професійних програм Місцеве самоврядування та Правознавство і найбільш повному виконанню спільних завдань із підготовки кадрів для публічної сфери.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: