Формування цифрової компетентності ЗВО магістр харчових технологій в межах дисципліни «Моделювання та оптимізація харчових систем та технологій»

З метою формування цифрової компетентності ЗВО магістр спеціальності харчові технології, 28 квітня 2022 р. доцент кафедри харчових технологій Галина Дубова пройшла підвищення кваліфікації в об’ємі 0,2 кредити за темою «Сервіси Google як ефективний ресурс організації дистанційного навчання в кризових умовах», організований ДЗВО «Університет менеджменту освіти» (м.Київ). Дисципліна «Моделювання та оптимізація харчових систем та технологій» має неабияку потребу саме в застосуванні цифрових технологій, оскільки являє собою багаторівневу ієрархічну систему, в якій використовують знання з фундаментальних та прикладних наук.
Зазначене підвищення кваліфікації було пройдене в межах навчання за програмою «Гугл сервіси в освітньому процесі»  для  викладання навчальної дисципліни «Моделювання та оптимізація харчових систем та технологій»  для ЗВО ступеня магістр. Вдосконалення компетенцій викладача дозволяє передавати знання та вміння з використання сучасних цифрових технологій здобувачам СВО магістр харчові технології  при моделюванні та оптимізації харчових систем та технологій.
Отримані знання будуть використані при оновленні курсу «Моделювання та оптимізація харчових систем та технологій» для ЗВО набору 2022 року, вдосконаленні змісту індивідуальних завдань та самостійної роботи, дозволять ширше використовувати інноваційні методи викладання курсу та підійти до «діджиталізації» викладання всієї дисципліни.
Під час зустрічі були надані знання про інструменти безпеки, налаштування облікового запису, мови, передавання геоданних, сканування документів, останні оновлення для роботи з редакторами Google, інструменти офлайн, цифрові інструменти Google Meet. Були проведені відповідні практичні заняття зі слухачами та видані сертифікати.
Модератори заходу доцент кафедри ВОСКІТ, к.п.н. Гущина Н.І.,  доцент кафедри ВОСКІТ, к.п.н. Кондратова Л.Г. показали не тільки надзвичайно високий рівень професійної майстерності у підготовці фахівців з редакторами Google,  цифровими інструментами Google Meet, безпеки використання сервісів Google (https://safety.google/) та іншими, а й презентували і надали доступ до наукових розробок кафедри «Організація науково-методичної роботи на основі хмарних технологій: практикум», «Технологія змішаного навчання в системі відкритої післядипломної освіти: підручник».
Надані важливі та своєчасні посилання на ресурси: