Досягнення програмних результатів навчання на лабораторних роботах в межах ОП Харчові технології СВО Бакалавр

  1. Навчальна дисципліна «Технологія м’яса і м’ясних продуктів», «Харчові добавки».

Офлайн-навчання відноситься до традиційної освіти, яка дозволяє студентам особисто спілкуватися з викладачами та своїми одногрупниками. Завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник разом зі здобувачами вищої освіти виготовляли сосиски в межах дисципліни «Технологія м’яса і м’ясних продуктів» та досліджували фальсифікацію харчових барвників в межах дисципліни «Харчові добавки».

   

   

  1.  Навчальна дисципліна «Технологія хліба, макаронних виробів та харчоконцентратів».

Традиційний офлайн формат допомагає студентам покращити свої вміння роботи в команді та інтерактивні навички, оскільки їм доводиться працювати в одній аудиторії, спілкуючись одне з одним. Разом з доценткою кафедри Ольгою Бараболею студенти випікали великодню випічку -крафіни в межах навчальної дисципліни «Технологія хліба, макаронних виробів та харчоконцентратів».

 

  1. Навчальна дисципліна «Технологія цукру та кондитерських виробів»

Головною перевагою офлайн навчання є можливість наживо спілкуватися з викладачами. Особистий візуальний контакт має велике значення для багатьох здобувачів вищої освіти, тому що дає змогу сприймати і засвоювати інформацію набагато ефективніше. Разом зі здобувачами вищої освіти завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник виготовляли чорний шоколад та шоколадні цукерки в межах дисципліни «Технологія цукру та кондитерських виробів».

   

  1. Навчальна дисципліна «Контроль якості та безпечності харчових продуктів»

Онлайн-навчання стало більш популярним в останні роки завдяки технологічним досягненням та покращенню якості життя. Однак, віртуальне навчання не завжди є найкращим варіантом, особливо для спеціальності Харчові технології, де можна навчитися лише за допомогою практичних демонстрацій та фізичної присутності, і в цьому ми можемо переконатися самі.

Доцентка кафедри харчових технологій Алла Кайнаш разом зі здобувачами 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання в межах навчальної дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» проводили дослідження якості молока та вершкового масла за органолептичними та фізико-хімічними показниками, а також виявляли фальсифікацію борошняних кондитерських виробів і різних видів меду. Отримані практичні навички здобувачі зможуть щоденно використовувати у повсякденному житті.

   

   

        5. Навчальна дисципліна  «Технологія консервування плодів та овочів»

Здобувачі вищої освіти бакалаврського рівня із зацікавленістю відвідують лабораторні заняття з ОК «Технологія консервування плодів та овочів». Це пов’язано із багаторічною практикою виготовлення консервів під час виконання лабораторних робіт.

У весняний період студенти готували консерви «Морква гарнірна», «Буряк гарнірний», «Ікра з буряку», «Борщова заправка».  Серед солодкої продукції найбільш подобається виготовлення пастили яблучної, апельсинового конфітюру та цукатів з буряку. Перед опрацюванням технології пастили, конфітюру були зроблені якісні проби на вміст пектину в сировині.

Асортимент виготовлених консервів змінюється залежно від пори року, але прагнення  студентів власноруч зробити баночку консервів або запашні, смачні цукати, пастилу завжди залишається  незмінним. Таким продуктом можна порадувати рідних або знайомих, а це надає впевненості у власній професійній майстерності.