14-15 вересня 2020 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему «Сучасні технології і обладнання для виробництва молочної продукції»

Міжнародна конференція для фахівців молокопереробних підприємств України

14-15 вересня 2020 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему «Сучасні технології і обладнання для виробництва молочної продукції»

Місце проведення: м. Одеса, Миколаївська дорога, 168 В, гостинний двір «Дім Павлових»

Цільовою аудиторією Міжнародної конференції, організованої кафедрою харчових технологій факультету ТВППТ Полтавської державної аграрної академії, були фахівці молокопереробних підприємств України таких, як ТОВ «Террафуд», ТОВ «Харківський молочний комбінат», ТОВ «Старокозацький сир», ТОВ «Глобинський маслосирзавод», АТ «Житомирський маслозавод», ТОВ «Деражнянський молочний завод», ПрАТ «Старобільський молокозавод», ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», ТОВ «Слобожанський молокозавод», ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод», ТОВ «Промінь Фуд» та інші.

Міжнародна конференція пройшла за активної участі і підтримки Держпродспоживслужби в Одеській області, ДП «УкрНДНЦ», Сумського національного аграрного університету, а також представників зарубіжних і вітчизняних компаній: Food Processing Technology Department PPHU «A-Lima-Bis» Sp.z.o.o. (Польша), SGS Ukraine, ТОВ «Анкар Агро», ТОВ «Оптима Юніон», ТОВ «Пролайт Аутомейшн», ТОВ «Корінф Інжиніринг», ТОВ «Компанія Біо Ресурси», ТОВ «Інвестлаб», ТОВ «ЕКО РЕСУРС Україна», ПП «Славія», ТОВ «Пологівський хімічний завод «Коагулянт», ТОВ «Єко-Ком», ТОВ «Корса Фуд Спешелтіс», ТОВ «Хімлаборреактив», ТД «Пальміра».

Під час конференції було розглянуто ряд важливих питань, в тім числі:

  • Проведення Держпродспоживслужбою заходів державного контролю на молокопереробних підприємствах
  • Новини у сфері стандартизації, метрології. Перехід до європейських нормативних документів
  • Практичні рекомендації сироробам
  • Виробництво сирів групи Паста Філата
  • Виробництво сиру для піци
  • Автоматизація виробництва
  • Використання баромембранних технологій у молочній промисловості України
  • Геланові камеді та їх застосування у виробництві молочних продуктів
  • Натуральні барвники та екстракти для молочної промисловості.
  • Використання трансглютамінази у виробництві молочної продукції
  • Визначення фальсифікації молока та масла
  • Сучасні хроматографічні рішення визначення якості та безпечності  молочних продуктів
  • Інноваційні миючі засоби від вітчизняного виробника

У рамках програми конференції було проведено дегустацію зразків молочної продукції, представлених підприємствами-учасниками.

 

Г.М. Ножечкіна-Єрошенко, координатор конференції, к.т.н., професор кафедри харчових технологій