Зустріч із учнями Полтавського ліцею №6 «Лідер»

16 листопада 2021 року для учнів 9 класу Полтавського ліцею № 6 «Лідер» Полтавської міської ради була організована екскурсія територією Полтавського державного аграрного університету.
Гості мали нагоду побачити цікавинки, розташовані на території кампусу, й ознайомитись із історичною довідкою про заклад освіти та шляхи становлення і розвитку аграрної освіти і науки Полтавщини, яку надала заступниця декана з виховної роботи інженерно-технологічного факультету к. п. н. Юлія Овсієнко.
Для школярів і їхнього вчителя керівниця підрозділу з організації виховної та іміджевої діяльності Юлія Радочіна провела ознайомчу екскурсію із фондами музею кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин. Її розповідь була цікавою і пізнавальною, оскільки одне із завдань для школярів полягало у визначенні, які із представлених експонатів належать відомим домашнім тваринам.
Наступною не менш захопливою локацією для учнів стала лабораторія «Енергозбереження та відновлюваних джерел енергії», екскурсію до якої провів Олександр Брикун, к. т. н., старший викладач кафедри загальнотехнічних дисциплін. Розповідь супроводжувалася демонстрацією обладнання лабораторії та оглядом різних видів сонячних колекторів від фірм-виробників, що розташовані на корпусі кафедри хірургії та акушерства*.
Школярі із задоволенням оглянули рослини, що на зимовий період знайшли собі домівку в університетській теплиці, екскурсію до якої організували декан факультету агротехнологій та екології д. с.-г. н. Микола Маренич і доцент кафедри селекції, насінництва і генетики к. с.-г. н. Світлана Юрченко. Гості мали нагоду побачити, як ростуть гриби шампіньйони і гливи, як зимують кімнатні рослини Калли Ріхард, батат або солодка картопля та багато інших екзотичних видів розсади різноманітних рослин, що ростуть зараз в теплиці. Учні відзначили, що спостерігати за тим, як ростуть і розвиваються рослини, надзвичайно цікаво, але робота, яку слід виконувати щодня для підтримки їхньої життєдіяльності, надзвичайно важка і потребує наукової підготовки.
Екскурсія завершилася розповіддю про одного із найцікавіших і унікальніших представників флори – гінкго дволопатеве. Його унікальні якості та дивовижної форми листочки привернули увагу відвідувачів. Кожен мав нагоду залишити собі на згадку осінній яскраво-жовтий листочок, що вважається символом нашого Університету.

Аудиторія: 

Діяльність: