«Про все на світі» розповів Томас Фрідман

«Ніхто ніколи не помив орендовану машину.
Так само ніхто й ніколи не дбає про орендовану країну»
Томас Фрідман

У середу, 23 квітня, стипендіати програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука мали унікальну можливість відвідати лекцію колумніста The New York Times, автора шести бестселерів і трикратного лауреата Пулітцерівської премії Томаса Фрідмана. Секред слухачів лекції були й представники нашої академії: Інна Єщенко, Юлія Постіл і Єлизавета Тер-Макарянц. Лекція мала назву «Коротка теорія про все на світі» й відбулася в Києві у рамках проекту «Публічні лекції» Фонду Віктора Пінчука.

Томас Лорен Фрідман – оглядач відділу міжнародної політики, The New York Times. У своїй колонці, яка виходить двічі на тиждень, він пише про внутрішню й зовнішню політику США, конфлікти на Близькому Сході, міжнародну економіку, навколишнє середовище, біорізноманіття й енергетику. За висвітлення подій на Близькому Сході Томас Фрідман одержав дві Пулітцерівські премії. В 2002 році він був втретє удостоєний Пулітцерівської премії як Заслужений коментатор за «висвітлення глобальних наслідків тероризму». В 2004 році він отримав премію Overseas Press Club Award за прижиттєві досягнення та почесне звання Офіцера ордену Британської імперії (OBE) від Королеви Єлизавети II. Томас Фрідман є членом Опікунської Ради Brandeis University та членом Ради Пулітцерівської премії.

Відомий колумніст у своїй лекції представив власний аналіз глобальних тенденцій сьогодення, їх вплив на бізнес, ринок праці, владу й освіту, а також їх значення для міжнародної спільноти й України зокрема.

На думку спікера, для того, аби показати, що людина варта чогось, вона повинна створити вартість. «Світу все одно, що ви знаєте – керівництво платить вам за те, що ви можете зробити з цим знанням… Лише ті, в кого є мотивація і жага, зможуть стати успішними», – говорить Томас Фрідман.

Особливо слухачам запам’яталися поради спікера: «думайте, як нові емігранти», «мисліть як ремісники: якщо в кінці дня вам захочеться підписатися під своєю роботою, ви робите її добре», «дійте як підприємці», «не будьте «закінченими»: постійно вчіться», «пристрасть і жага завжди важать більше, аніж розум».