Полтавський державний аграрний університет вперше координуватиме проєкт ЄС – Програму Еразмус+

З 1 жовтня 2022 року у Полтавському державному аграрному університеті розпочнеться реалізація проєкту Європейського Союзу – Програми Еразмус+ напряму Жан Моне «Citizen participation and social dialogue as key factors in the development of sustainable territorial communities: EU best practices for Ukraine» (SuTCom) / «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові  сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України».

Загальний бюджет проєкту становить 49 тис. євро.

Полтавський державний аграрний університет є партнером у декількох міжнародних проєктах, а в цьому проєкті він виконуватиме роль координатора. Цю почесну місію делегована виконувати Анастасія НЕКРЯЧ, професор кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, кандидат історичних наук, доктор політичних наук, доцент, професор і академік Української академії політичних наук. До складу виконавців проєкту також входять: Тамара ШАРАВАРА, проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку, доктор історичних наук, професор, Євген Кончаковський, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, доцент кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, Сергій ПРИХОДЬКО, доцент кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, Тетяна КАПІТАЛОВА, начальниця відділу міжнародних зв’язків. На думку Анастасії НЕКРЯЧ, побудувати сталу, згуртовану територіальну громаду, яка є орієнтиром руху всього самоврядного руху, неможливо без професійної підготовки майбутніх регіональних лідерів, керівників громад, депутатів, старост, громадян. 

Метою проєкту є розроблення навчальних курсів «Політичний імідж  органів  місцевого самоврядування» та «Регіональне співробітництво», формування у здобувачів вищої освіти Полтавського державного аграрного університету, студентів відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» (м. Лубни) компетентностей для їхньої майбутньої професійної роботи в органах місцевої влади, міжнародних структурах, оволодіння теорією і практикою стратегічного планування, реалізації програм регіонального та місцевого розвитку, розуміння процесів, що відбуваються в умовах децентралізації влади та реальних шляхів їх удосконалення, а також освітня підтримка посадовців органів місцевого самоврядування, мешканців територіальних громад, депутатського корпусу, представників  громадських організацій, підприємницької та бізнесової сфер для налагодження ефективного соціального діалогу і вдосконалення послуг, що надаються населенню громад.

Перед проєктною командою стоять амбітні цілі та важливі завдання, виконання яких розраховано на три роки.

Найближчим часом розпочнеться прийом проєктних заявок за новими конкурсами Програми Еразмус+. Тому просимо всіх зацікавлених в отриманні грантів звертатися зі своїми ідеями якомога раніше до начальниці відділу міжнародних зв’язків Тетяни КАПІТАЛОВОЇ: tatka@pdaa.edu.ua (гуртожиток № 1, каб. 304). Продовжується також запис бажаючих пройти тренінг(и) з написання грантових заявок.