Онлайн-зустріч студентів і викладачів кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ зі студентами з Канади

10 листопада 2022 року на платформі Google Meet відбувалася онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти 1–4 курсів за спеціальністю 035 Філологія (спеціалізації 035.041 Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська) зі студенткою 4 курсу факультету фізики та астрономії Монктонського університету, Канада (Université de Moncton, Canada) Кіаною Майє.

Кіана розповіла про структуру університету, органи студентського самоврядування та їхні функції і проєкти, організацію процесу навчання та побуту студентів у Канаді. Гостя також поділилася досвідом проведення наукових досліджень. Унікальним є коло її наукових інтересів – штучні нейронні мережі.

На зустрічі був присутній і Олександр Кобзар –  аспірант спеціальності Астрофізика цього ж університету, який поділився власним досвідом навчання й адаптації до нового середовища, розповів про культурне життя студентства, відмінності вищої освіти в Україні та Канаді.

Здобувачі вищої освіти за спеціальністю Філологія підготували презентації, аби познайомити канадських гостей з нашим Університетом і містом. Студентка 2 курсу Карина Коновалова розповіла про історичне минуле та сучасне культурне життя міста Полтави; студент 3 курсу Ярослав Бойко ознайомив гостей із факультетами та інститутами Університету, детально зупинився на цікавих локаціях у Полтавському державному аграрному університеті; студентка 4 курсу Анастасія Пащенко розповіла про особливості студентського самоврядування, дозвілля студентів, можливості розвитку творчих нахилів і здібностей.

Загалом на зустрічі панувала атмосфера комфортної і невимушеної комунікації. А наприкінці Кіана подякувала за можливість долучитися до спілкування з українськими студентами.

Сподіваємося на подальші зустрічі з представниками студентства й інших англомовних країн. Адже подібні заходи є цінним досвідом для майбутніх спеціалістів з іноземної мови, які навчаються вільно спілкуватися з різними комунікантами, зокрема з носіями мови, вдосконалюють граматичні вміння і мовленнєві навички.