Наукова конференція професорсько-викладацького складу ПДАУ

14–15 травня 2024 року в Полтавському державному аграрному університеті з нагоди Дня науки відбулася наукова конференція професорсько-викладацького складу за підсумками науково-практичних досліджень 2023 року. 
 
Захід було проведено у змішаному форматі, що дало змогу розширити аудиторію учасників.
Модератором заходу був доцент кафедри механічної та електричної інженерії Олександр Петраш, який ознайомив присутніх із порядком денним конференції та деякими змінами в організаційному плані.
 
Відкриваючи конференцію, голова вченої ради професорка Валентина Аранчій привітала всіх присутніх із Днем науки та відзначила вагомі досягнення ПДАУ в науковій сфері, зокрема: 
• зростання кількості наукових публікацій викладачів;
• збільшення кількості грантів, які отримали науковці Університету;
• активну роботу науково-виробничого центру селекції та насінництва польових культур під керівництвом Володимира Тищенка;
• стрімкий розвиток факультетів та інститутів ПДАУ.
 
Проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб подякував організаторам за виконану роботу, підкреслив важливість цієї конференції для Університету й зазначив, що ПДАУ посідає третє місце в області за показниками Scopus у 2024 році та наразі активно працює над тим, щоб зміцнити свої позиції. Окремо Олег Олександрович зупинився на питанні популяризації науки серед молоді. Він розповів про ініціативу Полтавської обласної військової адміністрації: до Дня науки освітяни області презентували проєкт про видатних науковців Полтавщини, першим героєм якого  став доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України завідувач кафедри селекції, насінництва і генетики ПДАУ Володимир Миколайович Тищенко, який розповів, як відбувається виведення нових сортів рослин і про особливості селекційної роботи. Також він побажав усім учасникам конференції плідної праці та нових наукових здобутків.
 
Під час пленарного засідання прозвучали доповіді про актуальні наукові дослідження, що проводяться в ПДАУ, зокрема:
• «Місцеві вибори в Україні: оптимальна модель» доцента кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Сергія Приходька;
• «Аналітична модель процесу кондуктивного сушіння м’яса» професора кафедри механічної та електричної інженерії В'ячеслава Скрипника;
• «Розвиток соціального інтелекту студентів під час викладання дисципліни "Реклама і рекламна діяльність"» старшого викладача кафедри маркетингу Ігоря Лядського;
• «Один із основних критеріїв харчових жовтків курячих яєць» доцентки кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Світлани Михайлютенко.
 
На другий день конференції   учасники працювали в секціях: презентували свої наукові роботи, обговорювали актуальні питання  різних галузей знань.
 
Загалом було представлено понад 80 доповідей, що свідчить про плідну науково-дослідницьку роботу викладачів і наукових співробітників ПДАУ.
 
За підсумками роботи конференції буде видано збірник наукових праць.
 
Організатори конференції висловлюють щиру подяку всім учасникам за плідну роботу та цікаві доповіді.