Начальниця відділу міжнародних зв’язків Тетяна Капіталова спільно з п’ятнадцятьма колегами з інших ЗВО України взяла участь у другому циклі офлайн-тренінгів

 

Начальниця відділу міжнародних зв’язків Тетяна Капіталова спільно з п’ятнадцятьма колегами з інших ЗВО України в березні 2023 року взяла участь у другому циклі офлайн-тренінгів з менеджменту інтернаціоналізації вищої освіти у рамках розбудови німецько-української співпраці.

Нагадаємо, що Полтавський державний аграрний університет протягом січня 2022 — червня 2023 року бере участь у проєкті «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022/2023» («Управління інтернаціоналізацією та німецько-українським академічним співробітництвом 2022/2023»), координатором якого є Лейбніц університет у м. Ганновер, Німеччина.

Півтора тижня офлайн-тренінгів  у двох історичних німецьких містах Бонні та Ганновері видалися дуже насиченими: нові знання у царині інтернаціоналізації, цікаві знайомства, змістовні тренінги і лекції від провідних науковців, практичні кейси вдосконалення міжнародної діяльності університетів.

Учасники відвідали EU Liason Office Hannover, що відповідає за залучення університетів регіону до проєктної діяльності та консультування під час подання заявок на гранти ЄС. Доктор Heike Gernns розповіла про структуру і функціювання офісу, а також основні механізми, що допомагають втілити ідеї у проєкти. Nina McGuinness-Hoppe детально розкрила можливості європейського фінансування наукових проєктів і стратегії участі в програмі Horizon Europe. Діяльність EU Liason Office Hannover стимулює розвиток усього регіону, а місцева влада підтримує науковців, що готують заявки на гранти ЄС, спеціальними виплатами.

Логічним продовженням стали відвідини мерії Ганновера. Мер міста Thomas Hermann привітав гостей, розповів про освітні проєкти міста, а також локальні ініціативи задля підтримки України й українських біженців, особисто провів екскурсію ратушею. Досвід Ганновера, який був практично повністю зруйнований після Другої світової війни, може бути використаний для відбудови українських міст.

Уже цього літа 18-місячний навчальний курс добігає кінця, а менеджмент інтернаціоналізації в Полтавському державному аграрному університеті завдяки отриманим новітнім знанням здійснюється на якісно вищому рівні і надалі буде вдосконалюватися.