Доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін взяла участь у VI щорічному міжнародному форумі «Креативна Україна»

 

7–8 грудня 2022 року доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Матвієнко Л. Г. взяла участь у VI щорічному міжнародному форумі «Креативна Україна», організованому Міністерством культури та інформаційної політики України.


Протягом двох днів відбувалися пленарні та секційні засідання, на яких виступали українські та закордонні спікери з різних галузей. На пленарному засіданні 7 грудня виступили перша леді країни Олена Зеленська, політичний діяч і волонтер Святослав Вакарчук, а також партнери культури та креативних індустрій України з країн ЄС: голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пйотр Глинський, міністр культури Французької Республіки Ріма Абдул-Малак, міністр культури Литовської Республіки Сімонас Кайрис, які обговорили напрями розвитку креативних ідей і вдосконалення різних галузей нашої країни.


Під час форуму політики, креативні підприємці, міжнародні експерти у сфері культури й економіки, представники органів державної влади та громадянського суспільства були залучені до розроблення оптимальних шляхів формування креативної економіки в Україні, що заснована на інноваціях, таланті та творчості.


Доцентка Матвієнко Л. Г. взяла участь в офіційному відкритті форуму та секційних засіданнях Модуля 2 «Креативні індустрії. План відновлення країни», де мала змогу обговорити розроблення сучасних креативних інформаційно-комунікаційних технологій та їх впровадження в освітній процес та особливості викладання філологічних, мовознавчих, літературознавчих дисциплін у системі вищої освіти; організацію креативних застосунків в роботі вищих освітніх навчальних закладів; фінансування проєктів розбудови освіти. В панельній дискусії учасникам форуму була надана можливість обговорити дискусійні питання та запропонувати власні проєкти до обговорення.
 

Завдяки участі у такому масштабному науковому та культурному заході Леся Матвієнко почерпнула знання у відомих українських і закордонних діячів з різних галузей  суспільства про нові технології, які доцільно застосовувати у підготовці здобувачів вищої освіти, обмінялася досвідом у сфері застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі ЗВО, долучила до свого професійного доробку нові методики викладання філологічних і перекладацьких дисциплін.