Міжнародна конференція на тему: «Актуальні питання виробництва молочної продукції: новітні технології, інгредієнти, обладнання, новини законодавства і нормативної бази, проблеми якості»

7-8 лютого 2019 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему: «Актуальні питання виробництва молочної продукції: новітні технології, інгредієнти, обладнання, новини законодавства і нормативної бази, проблеми якості»

Місце проведення: Київська обл., с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Петропавлівська, 24, готельний комплекс «Верховина»

Цільовою аудиторією Міжнародної конференції, організованої кафедрою харчових технологій факультету ТВППТ Полтавської державної аграрної академії, були фахівці молокопереробних підприємств України і науковці науково-дослідних Інститутів. У конференції приймали участь представники таких підприємств, як ТДВ «Івано-Франківський місьмолокозавод», ПрАТ «Рава-Руський маслозавод», ПрАТ «Каланчацький маслозавод», ТОВ «Богодухівський молзавод», ПрАТ «Обухівський молокозавод», ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод», ТОВ «Три Ведмеді», ТОВ «Глобинський маслосирзавод», ТОВ «Екоіллічпродукт», ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат», ТзОВ «Крамагросвіт», ТДВ «Яготинський маслозавод», ТОВ  «Радивилівмолоко», ТОВ «Оржицький молокозавод», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ДП «Радомілк», ТОВ «Переяслав-Молпродукт», ТОВ «Хмільницький завод СЗМ«Молочний Візит», ПП «Екомолпродукт», ТОВ «ЛВК-Мілк», ТДВ «Золотоніський маслоробний комбінат» та інші.

Міжнародна конференція пройшла за активної участі і підтримки Департаменту продовольства Міністерство АПК України, Держпродспоживслужби України і ДП «УкрНДНЦ».

У конференції приймали участь науковці ДП «Науковий центр превентативної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Л.І. Медведя МОЗ України», Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, Інституту продовольчих ресурсів, Національного університету харчових технологій, а також представники зарубіжних і вітчизняних компаній: «MEGA» (Білорусія), ТОВ «МЕГА-Україна», ТОВ «ГЕА Україна», ПрАТ «Калинівський машзавод», ТОВ « Метал Ворк Україна», ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Інвестлаб», ПП «Текстра Віта», ТОВ НВП «Електрогазохім», ТОВ «Компанія Біо Ресурси», ПП «Слав-Партнер», ДП «Торговий Дім «ПАЛЬМІРА», ДП «Дьолер Україна»,  ТОВ «ІКФ Сервіс Плюс», ТОВ «Анкар Агро», ТОВ «Міжгалузевий центр якості «ПРИРОСТ», ТОВ «Хімлаборреактив», ДП «ГЕА Вестфалія Сепаратор Україна».

Під час конференції було розглянуто ряд важливих питань, в тім числі:

- Гармонізація українського законодавства до вимог ЄС

- Реформування національної системи стандартизації. Перехід на європейську модель стандартизації

- Нові вимоги в стандартах на системи менеджменту для харчових підприємств

- Експрес методи та інноваційні інструменти для експертизи молока і молочної продукції. Визначення фальсифікації молока. Харчова безпека та інше

- Мікробіологічні критерії та методи контролю молочної продукції

- Організація виробничого мікробіологічного контролю на підприємстві

- Сучасні технології глибокої переробки молочної сироватки

- Діананофільтрація – іноваційна технологія демінералізації молочної сироватки

- Аналіз важливих аспектів молочноконсервного виробництва

- 3D натуральні моделюючі ароматизатори для молочних продуктів

- Використання вітчизняних емульгаторів для виробництва молоковмісних продуктів

Під час фахової дискусії обговорено проблемні питання, завдання і перспективи розвитку молочної промисловості України, в тім числі щодо підготовки майбутніх фахівців для молокопереробних підприємств.

 

Г.М. Ножечкіна_Єрошенко, координатор конференції, к.т.н., професор кафедри харчових технологій