Наукова конференція здобувачів вищої освіти ПДАУ

16–17 травня 2024 року в Полтавському державному аграрному університеті в рамках Дня науки розгорнулася масштабна студентська конференція. У ній взяли участь здобувачі вищої освіти ступенів бакалавра та магістра, які презентували результати своїх науково-практичних досліджень, проведених протягом 2023 року.
 
Цьогорічна конференція відбулась у змішаному форматі, що дало змогу значно розширити аудиторію учасників. До онлайн-трансляції долучилися не лише студенти та викладачі ПДАУ, а й науковці з інших закладів вищої освіти України та зарубіжжя.
 
Відкрив конференцію модератор заходу професор кафедри будівництва та професійної освіти Станіслав Ковальчук, який ознайомив присутніх із програмою конференції та побажав їм плідних дискусій і цікавих доповідей.
 
З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з науково-педагогічної та наукової роботи Олег Горб. Він наголосив на важливості розвитку наукової діяльності серед молоді та висловив сподівання, що багато хто з присутніх у майбутньому поповнить лави професорсько-викладацького складу ПДАУ.
 
Під час пленарного засідання прозвучали наукові доповіді, у яких було порушено актуальні теми з різних галузей знань, зокрема такі:
 
• «Збагачення біорізноманіття Полтавщини шляхом інтродукції субтропічних плодових культур» Олександра Мікуліна;
• «Штучний інтелект та перспективи його використання у бухгалтерському обліку» Олександра Клиша;
• «Ефективна система мотивації підприємства як фундамент його конкурентоспроможності» Анни Малашенко та Дмитра Яценка;
• «Порівняльна ефективність флотаційних рідин для проведення копроовоскопії за каріляріозу курей» Миколи Коляка;
• «Можливості розвитку та трансформації кормовиробництва і тваринництва в Україні» Вікторії Скриннік.
 
Другий день конференції був присвячений роботі в секціях. Учасники презентували свої наукові праці, ділилися результатами досліджень, дискутували та обмінювалися досвідом. Загалом було представлено понад 178 доповідей, що свідчить про активну науково-дослідницьку діяльність здобувачів вищої освіти ПДАУ.
 
За підсумками роботи конференції буде видано збірник наукових праць, в якому будуть уміщені найліпші доповіді учасників.
 
Організатори конференції щиро дякують усім учасникам за плідну роботу, цікаві доповіді та активну участь у заході.