День вишиванки в ПДАУ: поєднання культурної спадщини та сучасного мистецтва

16 травня в рамках Всесвітнього дня вишиванки та циклу патріотичних заходів «Разом до Перемоги!» Полтавський державний аграрний університет спільно з Полтавською обласною військовою адміністрацією, департаментом туризму і культури та Полтавським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи організував мистецьке дійство  «Сакральна спадщина», яке поєднало в собі багатство українських традицій і сучасне мистецтво.
 
Урочистий концерт за участю ліпших творчих колективів і талановитих співаків Полтавщини подарував глядачам незабутні емоції та дав їм заряд патріотизму. Українські пісні, запальні танці та щирі слова єднали серця та підносили бойовий дух.
 
Особливу увагу учасників заходу привернула виставка авторських доробок провідних майстрів народного мистецтва. Тут можна було побачити витончені вишиті роботи, мальовничі картини, автентичні вироби з кераміки та інші шедеври, створені з душею та любов’ю до рідного краю.
 
Для всіх, хто прагне долучитися до української спадщини та придбати унікальні сувеніри, було організовано крафтовий ярмарок-продаж, де  можна було придбати якісні товари, виготовлені з любов'ю українськими майстрами: вишиті сорочки, ляльки-мотанки, обереги, прикраси та багато іншого.
 
День вишиванки у ПДАУ став справжнім святом єднання поколінь, українських традицій і сучасності, коли кожен мав змогу відчути себе частиною великої української родини,  гордість за  багату культуру та історію нашої країни.